Gaming

Rekord bevétel? Nem számít! Közel 800 dolgozót küld el az Activision Blizzard


A pletyka igaznak bizonyult, masszív leépítést jelentett be a kiadó.

Néhány nappal ezelőtt ütötte fel a fejét a pletyka, miszerint masszív leépítések vannak kilátásban az Activision Blizzard háza táján. Az akkori híresztelés keddi bejelentésről szólt, ami végül – sajnos – igaznak bizonyult:

a kiadó kedd éjszaka bejelentette, hogy elküldi dolgozói 8 százalékát.

Az Activision Blizzardnak 2018-ban nagyjából 9600 alkalmazottja volt, így a fenti – egyébként meglehetősen masszív – leépítés közel 800 dolgozót érint.

A rekord év sem volt elég

Sokaknál kiverte a biztosítékot az a tény, hogy a kiadó rekord évet zárt 2018-ban, soha nem volt még ekkora bevételük, magát a leépítést mégis ezzel párhuzamosan jelentették be. Az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick így magyarázta a döntést.

“Bár a 2018-as üzleti eredményeink a legjobbak lettek a történelmünk során, nem igazán hoztuk ki a bennünk lévő potenciált. Ezt segítendő, meghoztunk néhány fontos vezetőségi döntést. Ezek a változások segíthetnek megragadni azt a rengeteg lehetőséget, amit az iparág kínál számunkra – különösen ami a saját franchise-ainkat, az erős hirdetési lehetőségeinket, a több százmillió elérhető játékost és a tehetséges alkalmazottjainkat illeti.”

Bobby Kotick vezérigazgató

A CoD, HS, az OW, a WoW és a Diablo így is bővülhet

Öröm az ürömben, hogy a leépítés és a szervezeten belüli átrendeződés nem minden játékot érint. A Hearthstone és az Overwatch számai a korábbi visszaesést követően most stabilizálódni látszódnak, de a World of Warcraft aktív felhasználóbázisa sem esett nagyobbat annál, mint amire a Battle for Azeroth-láz lecsengése után számítottak.

A Call of Duty, a Hearthstone, az Overwatch, a Warcraft, a Diablo és a Candy Crush fejlesztőcsapatai összességében 20 százalékos bővülésre számíthatnak 2019-ben.

Hogy a leépítés pontosan melyik részlegeket érinti főleg, azt nem részletezték, az azonban biztos, hogy mind üzleti, mind adminisztratív szinten jóval centralizáltabb lesz a cég működése a jövőben.

Kiderült az is, hogy az érintett dolgozók csak az utolsó pillanatban tudták meg, hogy kirúgták őket, és sok olyan embert is elküldtek, aki már 10-15 éve dolgozott az Activisionnél vagy a Blizzardnál. A kiadó azonban azt ígéri, hogy kompenzációval, biztosítással és elhelyezkedési tanácsokkal igyekeznek segíteni az érintetteknek. Sok szerencsét és kitartást mindnyájuknak!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 leetesport.hu | minden jog fenntartva