BoardGame

A játék nem játék – indul a Metabro Társasjáték-podcastja!


Holnap délután 2-kor debütál Győri Zoltánnal és Para-Kovács Imrével vadiúj kontentfolyamunk.

Tavaly decemberben indult a Metabrón a Boardgame rovat, és ezzel már akkor nagyobb szabású terveink voltak, akkor sem szerettünk volna leragadni a teljesen hagyományos, szöveges, cikktartalmaknál. A saját és társszervezésű aktivitások (társasjátékversenyek és -bajnokságok, melyeket kora ősszel tervezünk indítani) mellett videósorozatot (ezt is őszre irányoztuk be), első extrának pedig az idei év internetes kontentslágerét, a podcastot lőttük be.

A Társasjáték-podcast – A játék nem játék című sorozatunkban összeeresztünk két teljesen eltérő karaktert, akiknek emellett teljesen más a viszonya is a társasjátékozáshoz:

Győri Zoltán társasjáték-tervező, társasjátékos vlogger, előadó, neki aztán tényleg a játék körül forog az élete. Ő vezeti és viszi (feleségével, Győri-Nádai Rékával) a legnagyobb magyar társasos Youtube-csatornát, a Mit Játsszunk?-ot, illetve ő fejlesztette a Spicy című kártyajátékot, mely májusban az eddigi legnagyobb nemzetközi sikert érte el a magyar fejlesztésű játékok közül: bekerült a legrangosabb díj, a német Spiel des Jahres, vagyis az Év játéka longlistjére. Emellett a páros rendszeresen szerepel társasjáték-szakértőként a mainstream médiában interjú/riportalanyként, ahol céljuk a társasjátékozás népszerűsítése. Zoli imprószínészként és trénerként is dolgozik, emellett a játékosítással (gamifikációval) és szakmai tréningekkel foglalkozó Eureka Games kreatív munkatársa, játékmestere.

Para-Kovács Imre újságíró-író szintén közismert alakja szakmájának, a Tilos Rádióba és a Magyar Narancsba már egészen korán, 1992-ben bekerült. Majd szerkesztőként dolgozott az első magyar kereskedelmi tévénél, a Baló György-féle Tv3-nál, rendszeresen publikált a Népszabadságba és a régi Magyar Hírlapba. Írt az Amerikai Népszavára és a szintén már megboldogult Hírszerzőre, a Hócipőbe, és az RTL Klubon, a Heti Hetesben is rendszeres szereplő volt az utolsó három évben, 2013-tól ’16-ig. A magyar sajtónyelv kilencvenes évekbeli megújításának, a hazai gonzóújságírásnak egyik úttörője. Jelenleg a Klubrádió munkatársa.

Beszélgetéseik során végigmennek azokon a valós/vélt/mondvacsinált gyakorlati és elméleti problémákon, melyek gyakran hangzanak el kifogásként, ha a társasjátékozásról van szó. Nagyjából minden második adásban vendégekkel, minden elsőben pedig ketten tisztázzák és eloszlatják majd azokat a toposzokat és kliséket, melyek például arról szólnak, hogy a társasozás gyerekjáték, vagy túl bonyolult, érthetetlen hobbi egy kezdő számára.

Júniustól minden második csütörtökön délután 2-kor jelentkezünk a Társasjáték-podcast – A játék nem játék sorozatunkkal a Youtube- és Soundcloud-csatornánkon.

 

 

Interjú Győri Zoltánékkal:

“Ha már többen vagyunk, semmilyen zenét nem teszünk be, túl nagy lenne a hangzavar, elég olaszosak vagyunk”

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 leetesport.hu | minden jog fenntartva