Gaming

Kőkemény pályának indult, mégis nyugis versenyt hozott: előzésmentes üldözések az 5. fordulóban


Jöjjön heti összefoglalónk a Nemzeti Sim Liga legutóbbi fordulójáról!

Előzésmentes üldözések Japánban!

Ott hagytuk abba a Nemzeti Sim Ligát, hogy az 5. forduló beharangozóját olvashattátok. A mostani futam helyszíne a jó ritmusú suzukai aszfaltcsík volt, amit a legtöbb szimulátoros és versenypilóta is az egekig magasztal.

A stúdióban Szujó Zoltán, Matics Zsolt, Bognár Ákos követte az eseményeket ezúttal.

Az időmérő végét és a futam első negyedét technikai okok miatt nem láthattuk, de Kiss, Tóth, Nagy és Sinka indult az élről, amikor becsatlakoztunk, Sinka ugrott fel épp a 2. helyre. Kiss Norbi megnyugtató előnyt autózott ki. Sinkát Nagy Dániel üldözte, de a futam féltávjánál hibázott és a pontversenyt vezető előzte meg. Az 5. helyért Mercedes- BMW csata alakult ki Leitner és Kerekes személyében, de itt sem történt változás, mint ahogy elől sem. A futam legizgalmasabb jelenete a befutónál Tóth és Sinka között történt, ami a kommentátor srácok hangját sem kímélte.

Kiss, Sinka, Tóth pezsgőzhettek a virtuális dobogón!

Top 10 az első futamon

A 2. futam rajtja után a káosz uralkodott! Sándor Tibor óriási ziccert szalasztott el, mikor a balos kanyarban megpördült és az élről a mezőny végére esett – a roncsderbi effektus sem maradt el. Hiába jött el elmondása alapján Kiss Norbi óvatosan a rajtnál, őt is elérte a balszerencse és ütközésbe keveredett. Kiesett a 2. futamról!

Szabó3 László kezébe hullott a vezetés, aki mindezt ki is használta: precízen vezetett, hibátlanul védekezett Kerekes és Leitner ellen is 40 percen keresztül! Tóth jött sokáig a 3. helyen, de a rajtot követő balesetet a felügyelő testület az ő számlájára írta, és a legsúlyosabb 10 másodperces STOP/GO büntetést kapta, amit a kötelező kiállásnál töltött le. Szabó3 Lászlót Kerekest követően, Leitner próbálta elkapni de hiába loholt 3-4 tizedre a 130R-ben nemcsak ő, hanem az egész mezőny tehetetlen volt. Előzésmentes maradt a futam.

TOP 10 a második futamon

Összetett állása:

Tóth Dávid 200 pont ; Kiss Norbi 191 pont ; Nagy Dániel 177 pont

A futam végén Kiss Norbi interjút adott és Nagy Dániel is nyilatkozott, valamint végre sikerült elkapni a magyar szimulátor mezőny egyik, ha nem a legtehetségesebb versenyzőjét, Tóth Dávidot egy rövid értékelésre.

A teljes futamot itt nézhetitek meg: SIM LIGA 5. futama.

Minden a következő hétvégén dől el! Bajnoki trófea, Hankook tesztnap és a presztízsharcok a további bajnoki helyekért: irány Belgium- Spa-Franchochamps, a sebesség hazája!

Kötelező a részvétel mindenki számára, szombaton találkozunk!

Jáger Norbert

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 leetesport.hu | minden jog fenntartva