Gaming

Őrületes végjátékkal zárult a Nemzeti Sim Liga, Tóth Dávid lett a *bajnok!


Méltó zárása volt ez a hétvége a Nemzeti Sim Ligának.

Elérkezett a záró fordulója a Nemzeti Sim Ligának, lássuk mi történt!

Őrült végjáték, Tóth Dávid a bajnok!

Számíthattunk arra, hogy pár ponton fog múlni az összetett cím és a Hankook tesztnap sorsa, de Spa-Francorchamps túlszárnyalta minden képzeletünket! Tóth Dávid a SIM Liga 1. szezonjának bajnoka!

8 pont előnnyel indult Tóth ennek a hétvégének, de a suzukai hibájának köszönhetően 10 rajthelyes büntetést kapott a 2. futamra. A Hankookos tesztnap 2. helyéért Sinkának volt 13 pont fórja Leitner Norberttel szemben.

TOP 10 az időmérőn

Az első rajtnál Tóth előzte meg Nagy Danit, míg a Kemmel egyenes végén Leitner ért össze Sinkával, aki 2 helyet hátra is csúszott. Nagy Dani az első kör végén egy hatalmas hibát követett el és kiszállt a bajnoki címért folyó harcból! Leitner 3. helyen autózott, míg Sinka csak a hatodikon, de egyet előzve 5. helyen fejezte be a futamot. Tóth 0,5-1,5 másodperc között követte a futamon Kisst, de megelégedett a dobogó 2. fokával. 1 pontra olvadt Tóth előnye, míg Leitner is szép pontokat hozott Sinkán az összetett 4. helyért. Ennél jobb forgatókönyvet nem lehetett írni a záró futamra!

TOP 10 az első futamon

SIM Liga utolsó rajtja egy szóval őrültre sikeredett. Tóth Dávid a 18.ról a 7. helyre varázsolta magát! Nagy Dániel már 1 kört követően nagy előnyt autózott ki és egész futamon a nyomába se tudtak érni, de az izgalmak mögötte zajlottak. Leitner is óriásit rajtolva a 2. helyen védekezett és többet nézhette a visszapillantó tükröt, mint a következő kanyarokat -Kiss és Tóth Dávid üldözték. A képlet egyszerű volt:

Ha Leitner 2. marad és Sinka 5. helyen, vagy hátrébb végez, ő nyeri meg a tesztvezetést. Ha Kiss Norbi 2. lesz és Tóth csak negyedik, akkor ő a bajnok!

A harc majdnem komoly balesetbe torkollott, de megfogták a versenyzők az autókat és nem lett baleset az esetből! A futam legkérdésesebb manőverét Tóth előzésénél láthattuk. Kiss Norbi széles ívről próbálta megkezdeni a következő kanyart, hogy jobb legyen a kigyorsítása, mint Leitnernek, de Tóth betorpedózta az Audit és nekiment Kiss Ferrarijának, és meg is előzte! A kockás zászlót Nagy látta meg hatalmas előnnyel, Leitner és Tóth előtt, míg Kiss Norbi autója meghibásodott és lemaradt a 3. helyről. Ezek után Sinka próbálta megelőzni a Buszmegálló féktávjánál, de nem jött össze neki, így 3 tizeden múlt, hogy ő tesztelhesse a Suzuki versenyautókat.

Micsoda végjáték volt a SIM Ligában!

Gratulálunk Tóth Dávidnak a SIM Liga bajnoki címéért!

TOP 10 az évadzáró futamon

Pontverseny végeredménye

6 hétvége, 12 futam, rengeteg előzés, baleset, vizsgálat, libabőrös jelenetek és elképesztő végjáték! Ez volt a SIM Liga 1. szezonja, reméljük még találkozunk és köszönjük, hogy ennyien követtétek a futamokat az egész stáb nevében, illetve természetesen a profi szimulátorosoknak a kitűnő szórakoztatást!

A teljes futamot itt tekinthetitek meg :

SIM Liga záró hétvégéje ( Nagy Dániel interjú – 2:19:13 ; Kiss Norbi záró beszélgetés –  2:25:49 )

Szerk: még nem biztos, hogy ő lett a bajnok, ezért csillagoztuk a címet. Amint van hivatalos infó, frissítjük cikkünket!

Szerk 2: végül nem történt változás, ez a hivatalos végeredmény!

Jáger Norbert

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 leetesport.hu | minden jog fenntartva