BoardGame

Két durva társasjáték-bejelentés, hogy jól induljon az év – jön a Homályrév folytatása és a Barrage magyarul


Fenhetik a fogukat, tárogathatják pénztárcájukat a gémerek 2021-ben is, két nagyon komoly darab landol idén a boltokban.

A Gémklub már az év legelső napján durrantott: A Board Game Geeken a tematikus játékok között jelenleg negyedik helyen álló Homályrév-folytatás, a Jaws of the Lion magyarul Oroszlánfalka címmel megjelenik Magyarországon is. A bejelentés szerint az első, “alaprész” olyan sikeres volt nálunk, hogy nem kérdés a folytatás kiadása sem.

Az önállóan játszható Oroszlánfalka négy új karaktert, 16 új szörnyet és 25 új fejezetet (vagyis az ameri játékok szóhasználatával élve, kampányt) hoz, amik közül a karaktereket és a szörnyeket az alapjátékban is használhatók. Története pedig időben az alap előtt játszódik, és fontos szkillje, hogy kifejezetten a betanulásra is van a dobozban öt teljes fejezet azoknak, akik az alapot túl nagy falatnak gondolják elsőre. A magyar megjelenése még odébb van, a bejelentésben év végére ígérte a Gémklub.

A másik erős ígéret a Delta Visiontől érkezett, még december utolsó napjaiban. Az eurójátékok mezőnyében topkategóriás címnek számító Barrage “magyar változatának” megjelenésére ők nem adtak körülbelüli időpontot sem, csak az előrendelésre, ami 2021 első napjaiban indult.

A magyar címének a kicsit sem szexi Duzzatómű tükörfordítást sikerült választani – nem annyira értjük, hogy (akárcsak a november végén, a Gémklub által bejelentett Underwater Cities-nél) miért nem lehetett megtartani a magyar játékosok által is jól ismert, eredeti címet. Pláne, hogy több sikercím magyar kiadásánál viszont megtartották, lásd többek között: Scythe, Ticket to Ride, Pandemic, Kingdomino, Pendulum, God of War – csak hogy az inkriminált két kiadó portfóliójából citáljunk példákat.

Azért túlságosan ne akadjunk fönn a bumfordi címadásokon, inkább örüljünk, hogy még egy nagyon komoly játékkal gazdagodik a magyarul megjelent dobozok sora. A Barrage jelenleg a stratégiai játékok között 45., a teljes listán pedig 71. a Board Game Geeken, a komplexitása pedig ugyanitt pont 4-es az ötből.

 

 

Magyar gémerek 2020-as kedvencei:

https://leetesport.hu/hu/2021/01/04/tovabb-hasit-a-cseh-sztarszerzo-praga-cimu-uj-tarsasjateka/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 leetesport.hu | minden jog fenntartva