Counter Strike

Íme az első fecskék: az ESEA öt játékost is felfüggesztett bundázás gyanúja miatt


Megérkeztek az észak-amerikai bundabotrány első áldozatai.

Az ESEA egy hónapra, a vizsgálat idejére felfüggesztette az egykori Team Rebirth CS:GO csapatának minden játékosát, miután több hangfelvétel is napvilágot látott a játékosok meccsfixálásait illetően. A versenyszervező azt ígérte, hogy a továbbiakban is szorosan együttműködik majd az Esport Integritásáért Felelős Bizottság-gal (ESIC), hogy továbbra is megőrizzék a versenyek tisztaságát.

Az üggyel kapcsolatos legfrissebb hangfelvétel a Dust2.us híroldalára került ki először, még múlt héten pénteken. Ebben azt hallhatjuk, ahogy három CS:GO játékos éppen kitárgyalja néhány jövőbeni ESEA Premier mérkőzés kimenetelét. A felvétel 2020 októberéből származik, mégpedig retchy, 4pack és nosraC szereplésével, akik akkoriban egyaránt a Rebirth csapatát “erősítették”. A Dust2.us teljes jegyzőkönyvét, közte a hangfelvétel átiratával, megtekinthetitek ezen az oldalon.

Az ESEA az egykori felállás egészére lecsapott, így az alábbi játékosok mindegyikét felfüggesztették:

  • Sebastian “retchy” Tropiano (ChocoCheck)
  • Carson “nosraC” O’Reilly (ChocoCheck)
  • Alex “vek” Voynov (OCG)
  • David “J0LZ” Jolin (OCG)
  • Kevin “4pack” Przypasniak (inaktív)

Érdekesség, hogy a szankciókat megelőzően alig néhány nappal már mi is írtunk az ESIC vizsgálatának fejleményeiről, amelyről az egyik biztos, Ian Smith beszélt egy Slash32-nek adott interjúban. Ebben szó esett arról, hogy még az FBI is beszállt a nyomozásba, majd csütörtökön a Riot Games is megkezdte a maga vizsgálódását, mégpedig a CS:GO és a VALORANT játékosok átmozgásaira és közös szálaira hivatkozva.

Bízunk benne, hogy az érintettek mielőbb elnyerik méltó büntetésüket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 leetesport.hu | minden jog fenntartva