Fifa

Indul a Magyar Esport Bajnokság – Így tudsz nevezni a FIFA 21 versenyre!


A FIFA 21 torna másfél millió forintos összdíjazással kecsegtet, így érdemes egy próbát tenni, akár PS-en, akár Xbox-on játszol!

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy érkezik a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES) által szervezett Magyar Esport Bajnokság, amely minden eddiginél nagyobb összdíjazással támad, hiszen a négy játékban összesen 17 millió forint kerül kiosztásra.

A MEB május 8-án, szombaton indul, mégpedig CS:GO és FIFA 21 kvalifikációkkal!

Díjazás

A Magyar Esport Bajnokság során összesen 17 millió forintot lehet majd nyerni, ami játékokra lebontva így néz ki pontosan:

  • Counter-Strike: Global Offensive – 5 000 000 FT
  • VALORANT – 5 000 000 FT
  • League of Legends – 5 000 000 FT
  • FIFA 21 – 1 500 000 FT

Ezenfelül félmillió forintos különdíjban részesül az az esport szervezet, amely a legsikeresebbnek bizonyul csapataival a Magyar Esport Bajnokság során.

Első hétvége

A versenyek 2021. május 8-tól egészen július végéig tartanak, összesen tehát több mint két hónapon keresztül folynak majd a küzdelmek. Az első hétvége felállása a következő:

  • FIFA 21 – május 8. szombat, 10:00 – Első nyílt selejtező
  • CS:GO – május 8. szombat, 14:00 – Első nyílt selejtező
  • LoL – május 9. vasárnap, 10:00 – Első nyílt selejtező
  • VALORANT – május 9. vasárnap, 14:00 – Első nyílt selejtező

A CS:GO, a LoL és a VALORANT versenynek egyaránt önálló cikket szentelünk, amiket szintén megtaláltok majd a weboldalon.

Jelentkezés

Regisztrálni minden selejtezőn az indulás előtti napig lehet, ennek értelmében a mostani FIFA 21 kvalifikációra május 7-ig várják a jelentkezéseket. A nevezés az eddigiekhez hasonlóan ezúttal is ingyenes, amit ezen a linken tudtok megtenni.

Közvetítés

Ahogy a Magyar Esport Bajnokság első felvonásán, úgy most sem maradtok élő adás nélkül. A CS:GO, a VALORANT és a LoL versenyeket a Leet Esport csapata fogja közvetíteni, míg a FIFA 21 versenyt molnargabo csatornáján követhetitek nyomon.

További információk

Az eseményen korhatár is van, így a FIFA 21 versenyre csak 14 éven felüliek jelentkezhetnek. Emellett a szervezők minden 18 éven aluli nevezőtől várnak egy szülő által kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet az [email protected] email címre kell elküldeni.

Egy játékos regisztrációja akkor számít teljes értékűnek, amikor kitöltötte a jelentkezési ívet és a rajtengedélyt, regisztrált az adott játék versenyplatformján (jelen esetben: Battlefy) és szükség esetén a szülői beleegyező nyilatkozatot is elküldte.

Ezenfelül érdemes követni a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség Facebook és Instagram oldalát, továbbá célszerű csatlakozni az NGES Discord szerverére is!

A versenyhez sok sikert és jó szórakozást kívánunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 leetesport.hu | minden jog fenntartva