Counter Strike

Stockholm polgármestere arra kéri a kormányt, hogy maradjon náluk a CS:GO Major


Foggal-körömmel próbálkoznak, de valószínűleg a Dota2 TI sorsára jut, így a CS:GO nagyversenyt is más országban kell majd megrendezni.

Június végén már beszámoltunk arról, hogy a Svéd Sportszövetség új (?) álláspontja szerint az e-sport nem minősül sportnak. Ebből kifolyólag minden idők eddigi legnagyobb összdíjazású e-sport versenye, az idei Dota 2 TI már távozni kényszerült az országból, de jó eséllyel a CS:GO Major is követi a sorban.

Emlékeztető

A Svéd Sportszövetség nemcsak a TI10-et, hanem az e-sportot is megvétózta, ugyanis nem osztanak tagságot, továbbá a bajnokságot sem fogadják el hivatalos sportversenyként, így a külföldi e-sportolók vízumot sem kapnak.

A sportszövetség döntését követően, a fejlesztő és főszervező Valve felkereste Svédország belügyminiszterét, hogy változtassanak a döntésen, vagy legalább fontolják meg, ám Mikael Damberg azonnal elutasította a Valve kérését.

Vissza a jelenbe!

A napokban Anna König Jerlmyr, Stockholm polgármestere is arra kérte az ország politikai vezetőit, hogy maradjon Svédország fővárosában a CS:GO nagyverseny, elmondása szerint “óriási veszteség lenne elveszíteni a Majort”.

Sajnos arra, hogy a kormány felülírja korábbi döntését, szinte semmi esély sincsen, így a legvalószínűbb, hogy a Dota 2-es példához hasonlóan, a CS:GO Major is átkerül egy másik országba. A TI 10 végül a PGL főhadiszállásául szolgáló Bukarestben kerül megrendezésre, van rá sansz, hogy a CS:GO eseményt is átviszik oda.

Neked erről mi a véleményed? Írd meg nekünk kommentben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 leetesport.hu | minden jog fenntartva